2014. január 26., vasárnap

Heti menű

... válaszok a "Mit főzzek?" örök kérdésére...

H: Medvehagymás pesto szélesmetélttel
K: Zöldborsóleves, mákosguba
Sze: Kelkáposzta főzelék
Cs: Túrógombóc
P: Jókai bableves
Szo: Pörkölt gőzgombóccal és lilakáposztával 
V: Túróscsusza
 
Réges-régen kaptam egy gyönyörű bambusz párolót, égtem a vágytól, hogy kipróbáljam. Az egyik szakácskönyvemben voltak távol-keleti ételek, és benne a "gőzölt tésztagombócok sertéshússal töltve". Sokáig csak zöldséggel vagy hússal töltött gombócokat készítettem. Aztán megszülettek a gyerekeim, és rájöttem, hogy nyugodtan elhagyhatom a macerás töltögetős részt... az üres gombóc pont olyan mint a knédli! Azt pedig imádom:)