2014. március 16., vasárnap

Heti menű

Beindult a kertszezon, ezért szeretnék kevesebb időt tölteni a konyhában. A héten lánc-főzök:)

H: Húsleves, császármorzsa (Nagy adag leves főzök húsos csontból, sok zöldséggel és egy darab marhahússal. A csontról leszedett húst tálalom. A maradék leves lefagyasztom.)
K: Marhahús almaszósszal és főtt krumplival (A hús tegnap elkészült. Az almából még kompót állapotában teszek félre holnapra.)
Sze: Almakompót és krokett (A tegnap megmaradt krumpliból készül a krokett, amit sütőben sütök meg.)
Cs: Bácskai rizseshús (Ősszel főztem bográcsban pörköltet, amit lefagyasztottam, ebből veszek elő egy adagot. Kuktában kicsit megpirítom a rizst, ráöntöm a pörköltet, még egy kis vizet. Ha megfőtt, hozzákeverem a húslevesből megmaradt, felkockázott répát. Ettől lesz bácskai.)
P: Zöldséges woktészta (Wokban megpirítok vékony csíkokra vágott hagymát, káposztát, répát, felöntöm a hétfőről maradt levessel, beleteszem a woktésztát vagy rízstésztát. Lefedem, 10 perc alatt párszor megkavarom és kész.)
Szo: Paradicsomos káposzta, fasírt (Tegnapról maradt káposztából, és a múlt héten ki nem sütött, lefagyasztott fasírtból.)
V: Rántott hal kukoricával és krumplipürével