2015. november 3., kedd

Matar paneer


Pár évvel ezelőtt Somogyvámoson jártunk a Krisnavölgyben. Most, hogy férj úgy látszik hosszabb időre vegetáriánus lett, jó hasznát veszem az akkor vásárolt szakácskönyvnek. Egyik kedvencem a matar paneer, amit csak akkor macera elkészítnei, ha nincs otthon házisajt.
Ezért javaslom, hogy a sajtot ma, az ételt pedig holnap készítsd el :)

Tehát a sajt:
4,5 l házi tejet felforralok
3 ek sóval
ha már forr pár perce, lehúzom a tűzről és beleöntöm
(a fűszert, ha szeretném fűszerezni)
 1-1,2 dl frissen facsart citromlevet - apránként, annyit, amennyitől különválik a túró és a savó
10 percig hagyom állni
gézzel bélelt szitába öntöm
nehezéket teszek rá, ha kihült mehet a hűtőbe
(a savóból pár decit elteszek)

Az étel:
20 dkg házisajtot felkockázok, 2 ek olivában aranybarnára sütöm
2 kk val és 2 kk kurkumával elkevert savóban félreteszem.
2 ek vajban megpirítok
1 kk római köményt,
2 kk-nyi finomra reszet friss gyömbért,
(1 feldarabolt zöld erőspaprikát).
Beleszórok 1 kk hinget, 
1/2 kk kurkumát,
1/2 kg zöldborsót
felöntöm vízzel és puhára főzöm.
Hozzáadok 4-5 apróra vágott (meghámozott) paradicsomot
és a lecsöpögtetett sajtot, összeforralom.
1 ek citomlevet,
1 kk garam masalát teszek bele tálalás előtt.

(ázsiai fűszerboltokban lehet kapni az összes izgalmas hozzávalót)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése