2015. november 23., hétfő

Perec reggelire

Este, lefekvés előtt kell elkészíteni a tésztát:
2 csomag szárított élesztőt felfuttatok 3 és 1/2 dl vízben,
fél kiló lisztbe
2 ek cukrot,
2 tk sót szórok,
hozzáöntök 1/2 dl olivaolajat, és az élesztős vízet.
Fakanállal keverem/dagasztom, majd a lágy tésztát átteszem egy kiolajozott tálba, és mehet a hűtőbe.

Reggelre jól megkel.
Lisztes deszkán átgyúrom, hurkákat sodrok belőle, megformázom a perecet, és pár percet pihentetem. Bekapcsolom a sütőt 240C-ra, vízet forralok, beleszórok 3 ek szódabikarbónát, a pereceket egy percig főzöm benne, majd a tepsire teszem, tetejét megszórom sóval, fekete maggal, cukorral - tetszés szerint.
Kb. 15 perc alatt szép pirosra sül.
Az egyik perec tésztájába tört diót tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése